Consiliere psihologica online gratuita pentru probleme generate de izolare

sursa: pixabay.com

Perioada de izolare poate fi cu un impact emotional puternic pentru foarte multi dintre noi. Singuratatea si statul cu sine poate fi mai greu de suportat decat orice masura de restrictie impusa de autoritati. Nu inseamna ca pentru cei care nu sunt singuri este mai usor. 

In aceasta perioada, comunitatea psihologilor s-a mobilizat si ofera sprijin si asistenta gratuita persoanelor aflate in izolare sau carantina la domiciliu. Este si optiunea mea. Putem comunica pe Facebook sau pe WhatsApp Nu ezita sa ceri ajutor daca ai nevoie. 

Consiliere gratuita pentru persoanele in izolare

Modul in care am ales sa desfasor sesiunile de consiliere gratuita pentru personale in izolare este unul simplu, la indemana oricui are un dispozitiv cu conexiune la internet

Consilierea are rolul de a ghida o persoana sa depaseasca situatia dificila in care se afla sau de a gasi resursele proprii pentru a se adapta contextului actual – in acest context, discutam despre izolare.

In ceea ce priveste consilierea online, similar terapiei standard, datele dumneavoastra si informatiile furnizate psihoterapeutului sunt si vor ramane confidentiale.

Toate aspectele discutate in timpul acestei convorbiri sunt confidentiale. Datele dumneavoastra nu vor fi facute publice. Numai specialistii care se ocupa de caz vor avea acces la datele confidentiale. Datele colectate si introduse in fisa de lucru sunt proprietatea Emotional Intelligence Research Association. Continuarea convorbirii reprezinta consimțamantul dumneavoastra.

Emotional Intelligence Research Association

Consilierea psihologica abordeaza problemele emotionale, sociale si de sanatate fizica pe care oamenii le pot avea in diferite etape ale vietii lor.

Consiliere gratuita pentru persoanele in izolare – ce se intampla

In timpul sedintelor de consiliere online sau telefonice ne concentram doar pe problemele cauzate de pandemia de COVID-19.

Asa cum am mai spus, comunitatea psihologilor vine in sprijinul fiecarei persoane care are dificultati de a se adapta acestei peioade.

Fiecare dintre specialistii care ofera consiliere telefonica, online sau prin alte mijloace similare va incerca sa rezolve aspecte privind:

  • asistenta in identificarea unor activitati de petrecere a timpului, potrivite si adaptate persoanelor consiliate;
  • identificarea resurselor proprii fiecarei persoane consiliate, pentru a reusi o mai buna adaptare la conditiile impuse de programele de autoizolare, izolare sau carantina;
  • sprijinirea autoritatilor in derularea acestor programe obligatorii, prin oferirea de explicatii care sa ajute persoana consiliata sa inteleaga ca masurile luate sunt pentru protectia sa, dar si a celor din jur.

Trebuie sa intelegem ca in aceste momente, fiecare dintre noi reprezinta un pericol. Oricat de greu ar parea sa ne adaptam situatiei, trebuie sa constientizam ca este doar o perioada, ceva temporar. Cu totii avem resurse proprii si putem gasi o multime de lucruri pe care le putem face in izolare. Ce putem face in aceasta perioada, am scris aici

Maria Ilie, psihoterapeut

Izolare sau traume mai vechi

Perioada de carantina sau de autoizolare, in care rutina noastra s-a schimbat, poate declansa un sentiment de nesiguranta, de necunoscut.

Aceasta perioada, in care ne simtim constransi sa respectam regulile impuse de altcineva in afara de propria persoana, fie vorba si de catre autoritati in acest caz, accentueaza sau scoate la iveala traume sau experiente nerezolvate.

Aceste probleme mai vechi, care nu tin de starea de carantina, nu pot fi rezolvate in timpul sedintelelor de consiliere online, ele necesita o atentie speciala.

Pot fi identificate in cadrul acestor sedinte, insa psihoterapeutul poate recomanda un plan de consiliere, cu acordul tau.

Detalii

Cabinetul este amplasat intr-o locatie placuta, intima, unde am incercat sa imbin toata pasiunea mea pentru frumos si psihologie. 

Detalii

Cabinetul este amplasat intr-o locatie placuta, intima, unde am incercat sa imbin toata pasiunea mea pentru frumos si psihologie. 

Psiholog Maria Ilie

Psiholog Maria Ilie

Sunt psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental, specializat in abordarea depresiei peripartum si in consilierea persoanelor care se confrunta cu probleme in sfera obstetrico-ginecologica.