Psiholog online - disponibil in weekend

La un click distanta sau printr-o aplicatie, poti avea acces instantaneu si fara costuri suplimentare (de transport, de exemplu) la un psihoterapeut. Utilizarea internetului poate fi convenabila pentru multe persoane care se simt confortabil sa foloseasca tehnologia si care sunt in cautarea unui suport de acest tip.

Inainte de a da curs acestei posibilitati, de a va conecta si de a incepe sa discutati, exista aspecte de luat in considerare despre ceea ce putem numi “telepsihologie”.

Psihologii se refera in mod obisnuit la orice terapie furnizata prin instrumente sau dispozitive de telecomunicatii ca telepsihologie. S-ar putea sa auziti si notiuni de tip numit terapie web, terapie telefonica, terapie prin mesaje sau terapie online. Oricand interactionati cu un psiholog folosind internetul, un telefon sau o aplicatie mobila, participati la servicii de telepsihologie.

De ce ni se potriveste consilierea psihologica online

Terapia online are multe beneficii in comparatie cu psihoterapia in persoana.

  • Poate fi convenabil. Terapia online inseamna doar timp alocat terapiei, nu si deplasarii pentru un astfel de serviciu. Nu este nevoie sa strabati orasul pentru a te intalni cu psihologul tau. Mai mult decat atat, ai acces de oriunde la consiliere, din calatorii sau din localitati care nu beneficiaza de prezenta unui astfel de specialist.
  • Comunicarea online este confortabila pentru multi oameni, in special pentru adultii mai tineri sau cei care folosesc tehnologia des. Mai multe persoane folosesc e-mailul, seminariile web si mesajele text pentru a comunica. Astfel, poate parea mai confortabil sau mai usor decat sa vorbesti cu cineva in persoana, mai ales cand se dezvaluie informatii personale sau private. In plus, este posibil ca unele persoane cu boli cronice sau dizabilitati sa nu poata conduce sau sa isi paraseasca cu usurinta locuinta. In aceste situatii, terapia pe internet sau prin telefon poate fi singura lor optiune de ajutor.

psiholog online

La ce trebuie sa va ganditi cu atentie in ceea ce priveste intalnirea cu un psiholog online

In ciuda potentialelor beneficii, psihologii avertizeaza ca terapia online poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru toata lumea sau pentru fiecare situatie care are nevoie de sprijin profesional. Iata cateva puncte de luat in considerare sau de intrebat inainte de a va inscrie.

  • Este acesta instrumentul potrivit pentru a ma ajuta? Cercetarea nu a aratat inca daca terapia autonoma online sau telefonica este eficienta pentru toata lumea, in orice situatie. Este foarte important sa va asigurati ca persoanele din spatele aplicatiilor sa fie autorizate sau calificate pentru a oferi terapie.
  • Toti psihologii si alti furnizori profesionisti de sanatate trebuie sa fie autorizati de tara in care practica. Legile privind licenta va protejeaza,
    asigurandu-va ca numai cei care sunt instruiti si calificati sa practice primesc o licenta. 
  • Cum vei plati pentru serviciu. Rareori, consilierea psihologica este decontata de CNAS. Cei mai multi dintre specialisti presteaza acest serviciu contra cost, uneori cu beneficii la achizitionarea unui pachet cu mai multe sedinte (vezi pachetul Let’s meet). 

Eficienta serviciilor unui psiholog online

Multi psihologi exploreaza site-uri si aplicatii online, asa cum mai multi pacienti sunt interesati sa le foloseasca. Cercetarile arata ca unele instrumente tehnologice pot ajuta atunci cand sunt utilizate impreuna cu terapia la cabinet.

Multi psihologi si pacienti considera ca mesajele text sunt utile pentru
check-in-uri sau memento-uri rapide. Unele aplicatii pot ajuta la urmarirea si inregistrarea starilor de spirit sau a gandurilor. Conferintele web si streaming in timp real pot oferi continuitate atunci cand un pacient este in vacanta sau nu poate face o sedinta obisnuita.

Exista cazuri in care consilierea psihologica online sau terapia prin telefon pare sa fie o optiune viabila in sine pentru unii oameni. Dar, deocamdata, cu cercetarile actuale si cu tehnologia actuala, sedintele video sunt cel mai bine folosite ca o completare la psihoterapia in persoana.

Psiholog disponibil sambata si duminica

Studiile de cercetare bazate pe dovezi arata, in general, o asociere intre sesiunile saptamanale de psihoterapie si rezultatele pozitive pentru clienti. Acest lucru pare sa fie deosebit de important in prima etapa a terapiei, atunci cand se construieste relatia cu terapeutul si incepeti sa ajungeti in profunzimea lucrurilor.

Tratamentul intensiv de weekend – asigurat de un psiholog disponibil sambata si duminica – este conceput pentru cei care fie nu pot veni in timpul saptamanii de lucru pentru ajutor si/sau cei care cauta si sunt adecvati pentru diagnostic si tratament intensiv pe termen scurt. Aceasta ar implica evaluari psihologice de sambata si duminica, precum si sedinte de terapie in weekend. Terapia poate implica modalitati individuale si de grup.

psiholog program sambata duminica

Psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental specializat pe depresie peripartum.

Evaluare
100%
Consiliere
100%
Psihoterapie
100%